Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den svarta tjärnen

Där, ensam i det vilda händer allt

Stilla dansar älvor över blåbärsris
och ut över vattnet

Huldran prasslar och suckar djupt

Den unga outsägligt vackra
och otröstligt sorgsna kvinnan
med den vita klädedräkten simmande
som en slöja runt hennes kropp
för varje steg hon tar
ut i den kalla svarta tjärnen


Hennes hår sprider sakta ut sig
som en solfjäder
när vattnet djupnar runt henne

Hennes hjärta var ituskuret
av den älskades svek

Nu mötte hon sitt öde
i den djupa tjärnens famn
där skogen för alltid
bevarar hennes rop
och längtan




©Susanne Angelöf




Fri vers av sangel
Läst 287 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-05-16 12:25



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Läskigt vackert, och stämningsfullt.
2011-07-02

  Maj-Lis VIP
Tycker om den
2011-06-15
  > Nästa text
< Föregående

sangel
sangel