Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hammare i hand (2011)


Äntligen igen så står jag där
med hammaren i handen, beredd
lyssnande till ässjans dova väsande
i ögonblicket finns ingenting mer

Ämnet är redo, gulvitt och klart
tånghanden kallar och greppar
hammaren är beredd inför slaget
arenan är städet där vi möts

Så börjar processen, bråttom nu
det är betvingande med kärlek
fasthet med förmåga att ändra
i ett och samma moment

I detta finns ingenting annat
inga värdsliga bekymmer
det är blott kärlek till järnet
och livet som fyller rummet




Fri vers av Järnkatten
Läst 915 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2011-05-16 20:12



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Du skriver med en stark och härlig känsla! Man känner verkligen att du är "ett" med ditt redskap och älskar det du gör. Det är inte alla förunnat att få uppleva. En njutning att läsa ...
2011-05-24

  Elwania
Mannen och hammaren
känner en förståelse för glädjen med skapandet
och stunden med materian
2011-05-20

  Julio VIP
Magiskt när hammaren utvecklar en process, när människan passionerat skapar ett verk..din text är sitt eget
2011-05-19

  stenhur VIP
Det är fint att kunna hantera redskap och härligt att känna när man själv blir ett redskap för lusten att skapa! Härlig beskrivning!
2011-05-18

    ej medlem längre
Underbar känsla, väl förmedlad.
2011-05-17

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
En fin varm hyllning till ditt yrke! Fint förmedlat!
(roligt att läsa också då min morfar var smed..:), den här hade han nog gillat..!)
2011-05-17

  mare VIP
Kärleken att skapa, då glöms tid och rum..
2011-05-17

  Linda CH VIP
Du beskriver ett underbart flow du upplever i ditt hantverk där inget annat än din koncentration existerar. Du skriver så att jag kan uppleva din sinnestämning! Bra!
2011-05-17

  Anna*
Här märks verkligen din passion *ler* Snyggt beskrivet och jag applåderar ♥
2011-05-17

  Osvalds_Dotter VIP
Tänker på min far när jag läser texten.
Plåtslagare sedan 7e klass -
Riktig Hantverkar Kärlek -
För mitt inre hör jag klangen när hammaren
möter järnet -
ljuv musik i min öron.
Tack för en text som väckte minnen.
//Jenny
2011-05-16

    Yarissa
Så fint beskrivet!
Kärlekshyllning till hantverket
2011-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Järnkatten
Järnkatten