Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jämfört med Koranen




är jag lättläst

 

 

 

 

*

vi har inga regler

 

och jag har inga mer mortlar 
att göra kryddblandningar med
när sista stöten tog på sned

 

bredvid

 

 

så jämfört med Koranen
är jag lättläst

 

men ej läsvänlig för tvåögda med djupseende 
färgseende och skarpt fokus

 

(finns ofokusknep att tillgå
kallas att 'tumma trettio')

 

på regler

 

ni vet såna som styr och ställer

 

 

till det

 

 

i varda'n;

 

här inga gler men dock

re-gler

som går framlänges alltid steget före och därför
så svåra att hålla

 

(gler har jag gott om - bara vänd om och sålla)

 

 

så jämfört med Koranen
är jag inte ens läsvänlig nog
att ha till dopp

 

en kopp per vers
gör kaos i magen
när inga verser är
mer än lagom tvär
gång över arkens
sekundära giltighet

 

att bära vittne

 

mer än hopkok av veckans matrester
tester av nya ingredienser och fester
på grädde och mald maktendorfi - vi

 

har inga regler

 

men jämfört med Koranen

 

är jag lättläst;

 

i alla fall snabbare smält till frukost

 

 

 

Giv mig styrka nog
att ta mig igenom -

 

dina pärmar

*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 194 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-05-16 23:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri