Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

med öppet ljus går dom ej sin egen väg? 




Falska profeter

 

 

*

När eremiten lägger sin skugga framför sig

går han inte sin egen väg

 

 

 

Baklänges bärs lyktan och det du ser

är ljuset du litar till - utan rygg att följa

 

 

utan skuggans väg dithän

 

 

Kliv endast på skugga av rygg

trygg - i andras erfarenhetes visdom

 

Dina egna skuggor gör ej rot

om eremitens finns under din fot

 

 

 

När eremiten lägger sin skugga framför sig

går han inte sin egen väg

 

*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 184 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-05-17 01:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri