Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Patos

Fjäsk fjäsk och hyckleri

slick slick,  slicka ni.

Snart så får ni se på en annan grej.

Det här ska ni veta är ingen vanlig tjej.

Känner med hjärtat tänker med huvet,

men de kanske ni redan nu vet.

Min oräddhet är för er ett hot,

ni har fattat, för den finns inget bot-

emedel.

 

Min tunga kan vara vass som satan.

Jag får passa mig så jag inte hamnar på gatan.

Men de svagas tjänarinna, det är jag.

Jag finns för dem varje dag.

När ni andra er rygg vill passa,

och för överhet och chef vill svassa.

Då säger jag stop! Nu får det vara nog.

Jag vet att ni önskar, jag föll ner och dog.

 

Men slicka på ända in i röva.

Sen varandra trösta, det kan ni behöva.

Jag kan se mig i spegeln varje dag.

För jag spelar i ett vinnande lag.

Patos, rättvisa och civilt kurage,

ger styrka, kärlek från Ert slitage.

Ni kan morra, skälla, ge mig kalla blicken.

Från min vänkrets har ni alla fått kicken.

 

Jag omger mig med vänner,

inte några ni känner.

Jag vårdar dem ömt, jag vårdar dem väl

de om några berikar Min själ.

Se på livet med ljus och mening

det är min lov, det är min rening.

Jag fyller mitt hjärta av kärleks harmoni.

Jag älskar livet jag känner mig Fri.

Fjäsk fjäsk och hyckleri

slick slick, så slicka ni.

 

 




Bunden vers (Rim) av Reg
Läst 389 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-05-17 15:31



Bookmark and Share


  Karl-Bo Lundstedt VIP
HELT UNDERBAR DIKT/TEXT.... :))
NÅGOT SOM FLER BORDE LÄRA SIG
ATT SLUTA FJÄSKA...
KVINNA, FLER SOM DU!!!!
IN I POLITIKEN MED DIG.... *LER*

APPLÅDER OCH ETT VÄLFÖRTJÄNT BO-MÄRKE

take care

kb
2011-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Reg
Reg