Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en vanlig dag i sorgens skepnad




rusar runt i skogarna
efter mina döda syskon

jag skriker in i solen

armar och ben
trasslar in sig i varandra

hit har jag kommit

hit kommer jag
då och då

jag blöder
som en klimakteriekärring

allt är öppet
det ska lämnas av nu
tappas

jag kommer hem
inlindad i grön
nerblodad mossa
med ormbunkar och fräken
långt ner i magen

man blir hungrig en sån här dag

jag har röjt upp
som en halvslaktad björnhona
på jakt
efter sina ungar

kastar mig ner naken i sängen

fattar ett krampaktigt tag
om lemmen
och drömmer
om dem
jag aldrig mer får se

utanför väntar sommaren
den jävla satmaran
på att få ta mig





Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-05-19 11:29



Bookmark and Share


  Minkki VIP
"som en halvslaktad björnhona
på jakt
efter sina ungar"
kan sorgen som river och sliter i ens inre uttryckas bättre? Inte av mig, har inte heller sett andra lyckas med det. Men du, Gunnar! En ovanligt dikt om en vanlig dag...
2011-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP