Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
min egen favorit i repris


Konsten att taga sig av daga



Det hade gått skit med Lottot
hela månaden.


Nu fick det vara nog...tamejfan !


Damma´ av
den gamla, väl gömda,
aldrig nyttjade pang-pang-puffran,

skruva´ av locket
på tablettburken,
gjorde fast repet med snaran
i kökstaket
och slog upp en pint `96´-
bästa oktan för en som ska långt.

Läppjade på drickat.

Då plinga´
den omöjliga antik-Cobran
den beiga,
i sovrummet,
reste mig motvilligt
men fick med mig allt utom trossen.

Det var brorsan.

"Jo tack, det knallar på
så att säga".

Snart i alla fall.

Satt nu på sängen
och pilla´ fram
ett par karameller,
passa på att läsa texten
liten noggrannare.

Man är ju svensk.

E-vitamin !

Va faaan !

Tog en rejäl klunk av borsten
kasta mig bakåt på sängen i ren chock
över dess styrka

och SMAK !

Då passa saften på att lätta
och stänka in i väggen
med nya tapeter.

Hjälp, va ska familjen
säga nu då !

Tabletterna jag ställt på golvet
träffades av högerskånken
jag leverera´ snyggt
vid spritchocken
och ljudet...

ljudet av de omkringtrillandes
små pillren
GLÖMMER JAG ALDRIG !

Fy fan
sån städångest jag fick !

Nu var jag pissnödi´ också
och hade bara pickadollen kvar
som resfordon

men körde ner den
så djupt jag förmådde
i byxlinningen
och loma´ skamset bort
mot tjottahejtti.

Skamsen men ännu
ressugen.

När jag står där och skvätter som bäst
kommer åter tanken på Lotto -
hade jag lämnat in kupongen ?

Får jävligt bråttom
och slarvar med byxor
och blixtlås.

Milda makter, skottet brinner av
och trasar sönder
min enda stolthet...
smärtan är obeskrivlig.

Mera skam !

Det är ett fittgöra.

Likt en nerpissad hund
tar jag mig vidare mot köket.

Sättet jag gör det på
påminner mest om ryggsim
på torra land...framlänges...

Tack o lov !

Där hänger ännu
min återstående räddning
min dyre faders gamla pålitliga
bogserlina.

"Take me to the heaven, for gods sake !"

Lilla pappa ! Han har sitt på det torra redan.

Jag skyndar nu att lägga runt snaran.

I samma stund ringer dörrklockan
och jippiiii,
familjen väller in.

Där står eller fladdrar jag
mitt på det julbonade köksgolvet
med brallorna knappt uppdragna,
en blodig, frilagd gubbtaska
slakandes i en gråslamsig sena
och snaran...

runt AXELN !

"Roligt ni kommer redan !

Har nån av er sett min Lottokupong?"




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-05-20 12:49



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Man kan ana en författare av rang bakom ord som dessa. Kanske skriver han kåserier i lönndom hellre än att publicera dem i ortstidningen. Man baxnar lätt av överdosen humor på några korta minuter det tar att insupa texten. Texten förtjänar förstås sina trenne pajer på blåbär och hallon med oäkta glass till. Den utan riktiga ägg.
2011-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP