Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JÄST arbetare surdeg


Det skulle vara intressant att veta
Om inte Sverige har fler, ”gäst arbetare”
Än vad t ex Polen hade främmade soldater
Under kriget

Och med tanke på hur allt detta funkar
Så är en hel del av dom, ”jästarbetare”
För det jäser i leden
Bland t ex byggnads arbetarna
Och smederna, målarna och verkstadsarbetarna
För Polacker, Ester och Letter kommer hit
Och snor jobben helt enkelt

DÄR har vi en del av förklaringen till
Arbetslösheten
Och en del av dessa betalar skatt varken här
Eller där…
Stordelen, huvuddelen
Surdeg för samhället




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 161 gånger
Publicerad 2011-05-21 20:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO