Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världen är knas



Världen är knas
Nu ska man dricka kaffe i glas
Med sugrör och mjölk
Och sjukkassan finns inte för de sjuka
Bara för de friska, om ens det
En extra skatt på bilförsäkringen förbruka

Och de som förr skrek om att de ville sälja reklam
I TV och radio
De skriker nu om att det är ”orättvist”
Att inte alla ska tvingas till det
Det räckte inte med att de fick
Nu ska andra tvingas, gör detsamma enligt dom

Och förr mätte de rummen och la ihop summan
Som kvadratmeteryta-pris
Men nu mäter man hela lägenheten
Så du betalar för väggytan med även ytterväggar ibland
Va glad så länge du slipper betala per kubik
I hyran

Och statsrådet i Stockholm tar ändå priset
Han har räknat ut att på det viset
Att 100 extra är 3 chipspåsar
Så ”det är ingen fara för nån” säger han
Chipsgubben som verkar bo i skrubben själv
För så dyr chips har nog knappast nån hört talas om




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 146 gånger
Publicerad 2011-05-21 20:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO