Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
de ord som sägs som inte borde blivit sagda ...inte säjer vad hjärtat känner .... När man vet att människor bara fyller ut med ord som inte betyder någonting


Ord

Du

talar till mej

orden jag hör

de säjer ingenting

de är som tystnaden

i en öken utan oaser

rösten uttalar ord

ord som inte fångats av hjärtat

de ljuder utan känsla

hjärtat håller du inte i din hand när du talar

ord utan känsla

jag ser vad du inte säjer

känner det du inte vill ha sagt

när inte hjärtat är med

öppet

utan talet blir till tomma ord på en tråd

som oskimrande pärlor

uppträdda på taggtråd

ingen ljuvlig silvertråd

med pärlemorskimrande pärlor

med en djup lyster

sprungna ur hjärtat

då har orden förlorat sitt värde

tystnaden för det stora talet

inför vidsträckt publik

ord utan hjärta blir till en tröstlös sanningslös yta

i ett otapetserat rum

i den sanningslösa skogen

där ingenting växer

hjärtorden slår ut

skott uppskjutna direkt i från hjärteroten

grönskande

prunkande

livgivande

sanningsbejakande

får mina öronmusslor att svämmas över

av skimrande ord

skapta för kärlekens skull






Fri vers av Anira
Läst 175 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-21 23:43



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
dina hjärtvingar
din hjärtblomma skriver

skriver smärtan i det omötta

samt

lyfter fram
skönheten

i medvarandemötet
2011-05-22

  Mona Drugge
Fint skrivet, men sorgset då man inte får kärleken besvarad i ord och handling.
2011-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Anira
Anira