Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från 650 000 ägg till ett par miljarder det sker förstås inte utan förändringar.


Apropå Östersjön

mitt hjärta förblöder
hönorna i rysslands hönshangarer
i oräkneliga våningar
öronbedövande kackel

dessa djur överallt
som inte fått känna
det mjuka gräset
under fötterna
uppleva dagsljuset
de ses som en äggmaskin

sen får deras huvuden
som avhuggna kroppsdelar
ruttna bort i gödselfält
som dödar allt levande
växande

inte ens luften
blir andningsbar
på större och större
områden
där det går via
vattendrag
ut i Östersjön
som drabbar
alla länder
omkring

och djuren
drar det kortaste
strået
människan
kan hosta vidare
i sitt ammoniakrike
som de tycks ha
rört ihop med
himmelriket




Fri vers av Kim VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-05-22 08:45



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Mycket bra text! och bra att du uppmärksammar!
2011-05-22

    Lars Svedin VIP
Du beskriver hur pengarna gör människor omänskliga.
2011-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP