Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I värld där prestationer mäts i kronor och öre, i en värld där den sjuke tvingas till arbete, är filantropen marginell såsom begrepp, medmänniska, kärlek, empati.


Själviskhet


Själviskhet


I en värld av själviskhet
gror det onda, kärlekslöshet
i en värld där armbågarna är sylvassa
människor som jag har svårt att platsa.
I en värld där man skövlar framtiden
i tävlan om att berika sig, framstå som en i tiden.
ni förstår varför en som jag får svårt att anpassa
för nog är det så att, medmänsklighet,kärlek,empati
ger dåligt klirr i kassan.




Bunden vers av giovanni casadei VIP
Läst 340 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-05-24 07:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

giovanni casadei
giovanni casadei VIP