Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

pantern i munnen

i den svarta spegeln
syns endast hjärtat mitt

som blöder blåa tårar
gråter vita vintrar

på radion spelas mörker
hängandes i spindelväv

jag vill sparka högre
än mina ord kan nå

jag försöker hoppa
men fenorna är trasiga

jag kan inte simma nedåt
för regnbågen är bruten

jag slutar andas
flyter upp

bland molnen
och dess bubblor
bland spruckna rakblad
och dess vårar

jag hänger likt en låga
som torkat många kylor

vi är inte du

och vattnet det är djupt.




Fri vers av barfotafantomen
Läst 342 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-05-24 05:47



Bookmark and Share


  Jonas Hagén
börjar bra, vi är inte du, nja att smälta in i en grupp kan vara vanskligt eller positivt kanske ser du inte det själv, det finns stigar och vägar
för oss människor, ibland handlar det om omständigheternas makt,,,,
2011-05-26

  Ulf D VIP
Det är när jag kommer till "vi är inte du" som den svarta spegel återkommer och jag tänker att allt det vi ser återkastas mot inte alltid är det vi ser, våra fel och brister omskriva med vackra bilder, regnbågen är bruten , fenorna är brutna, ja,det är inte alltid lätta att simma som en fisk genom livet eller en tillfällig motgång. Men det var raden "vi är inte du" som fick mig att återkomma och finna denna text mer än läsvärd.
2011-05-24
  > Nästa text
< Föregående

barfotafantomen
barfotafantomen