Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

http://www.youtube.com/watch?v=zf2aIVKp1OY

apocalyptica; mountain king (live)




sattyg & tyll

 

 

*

tecknen är många nu tänker lina

bäddar rena lakan vita med veckade band 

monogrambroderade och vattenkrusvärmda

kryper så ner emellan

vet inte

men anar

 

att berget snart ska tala

 

*

 

"Tecknen

är många nu

för många"

 

ekar Bergakungens stämma

 

*

 

penslarna egenhändigt snickrade

utbytta mot svansar

alla kladdar frenetiskt på stenväggarna

 

("vi behöver en grotta till")

 

 

spända förväntningar

 

 

raspiga småtrollsfnitter

bullriga magskrattsmuller

stampande fotsulor

 

jorden yr

dammet klumpar sig i svansarna

grottan bågnar av ljud och solen

 

går snart ner

 

 

ute står resten av trollen

på rad

väntar sina order

 

kungen i öppningen

deklarerar

 

 

"När sista strålen skriver avsked i era ögon

ska väggarna rasa!

Stenarna skingras och skogen tändas

Glöden lägga sig under

 

och budskapen skickas av berget själv

när vi dansar vår Baktaktspolska

 

för nu ska stugan utrymmas

 

och sen

 

 

sen väntar vi!"

 

*

 

Nu går solen upp

strilar genom tyllet och lilla Lina bak Sörgår'n

 

ser på nytt sätt

 

bergets färger

 

*

 

Trollen har dansat

Berget har talat

 

*

 

Sommaren blir bra

 

*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 165 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-26 12:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri