Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Insp. Skum i ett handfat :) microvila med betraktan av smått & gott




stiltje

 

 

*

 

där valar slutat sjunga

är buken vänd åt väst

 

är buken vänd åt väst

och guldet gömt

 

trumman tystnat för en stund

 

där spindlar slutat väva

där fåglar hoovrar höjd för vind

 

där valar tystnat

 

korpar landat

 

där ska kolibri blå sjunga fritt

sovra våra minnens måsten

 

söva våra sjunkna sorger

en dynings dämpade visa

 

vaggande

 

rullar du redan rytmiskt in

kullar du toner över berg bärande

 

naggande

 

så ska stranden renas

 

så ska banden enas

om och om igen 

bland hemman hav och höjas högt

 

så ska landen stenas 

så ska rand på rand förenas hav

 

i stränders skölje länders följe

och månes båge böjas stumt

 

ner i skum

 

ner i skum

 

*

 

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 141 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-27 12:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri