Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Någon annan för din talan

för du tycks inte ha mål i din mun
Så jag antar att du bara är rädd?
Rädd för att bara säga någonting riktigt dumt
Så pass rädd för att göra en tavla, så när du bara blir tilltalad, är du bara tyst som en mus
och säger inte ett knyst

Men kanske du nu bara har blivit tillsagd att inte yttra dig
av någon annan?
Kanske du bara har lyssnat på någon annan, som du tycker bara har gett dig riktigt goda råd
Men ärligt talat
Din tystnad bevisar bara att du inte har ett eget ordförråd
Så tydligen har du nu bara blivit till en marionett, en liten docka
Så om jag nu bara säger till dig eller bara ger dig en order
så börjar du väl genast att bara
börja bocka och buga?

Någon annan för din talan
För när jag frågar dig någonting, vadsomhelst, så är det alltid någon annan i din omgivning
som bara ger mig ett svar
Och det tycker jag inte om
Nä, ärligt talat, så skär det bara sig…

Ja, om det nu inte bara är någon riktigt bra advokat då förståss
som enligt lagen bara är skyldig
att försöka hjälpa en, på bästa möjliga vis...

Ken Cassel
27/5-2011.




Fri vers av Ken Cassel
Läst 203 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-05-27 16:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel