Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kungen den gamla stofilen


Kungen den gamla stofilen
Börjar tappa stilen

Man kan tydligt se
Att försilvningen börjar gå ur

Och tappa sin spänst
Och man undrar om det inte är som

Nån annan gammal stake
Vem som helst, till krake

Och t o m med manschett
Tappar han numer så lätt

Och utbränd veke kall och slät?
Kräver yngre bearbetning för att komma, till

Ja eller, det kanske inte finns nån drottning som vill
Som tänder på annars, vad vet man om det




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 155 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-31 19:11



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Ja, när han svarar NEJ (och endast det !) på trettiosex frågor i rad så kan man ju börja undra hur det är ställt med ordförrådet ?
Eftersom forskningsresultat tyder på att många inom de yngre generationerna (70,80 och 90-talisterna) har förlorat ALL respekt för kungahuset så kanske en folkomröstning om vårt statsskick vore vettigt ?
2011-06-01

  Larz Gustafsson VIP
Jag stöder vår monark till 100%.
2011-05-31
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO