Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad har vi i diktväg efter Frostenson, precis som filmbranschen i Norden siktar in sig på kvantitet istället för bredd gapar det tomt mellan pärmarna pga det smakstyrda PK-samhället utav oinspirerande litteratur




Aforism på Rimvers: Dagens Dubbel [Om Förtryck med Eftertryck]

~*~

Kejsarens Nyaste Kläder

De som tror de skriver lyrik när de skriver om andras skrivsätt
är egentligen recensenter
om ens det, då ej tidningar deras recension sett
men aldrig diktare
i detta ligger paradoxessensen

*

Kulturförtryckare

De som sitter vid förlag och väljer ut det nyaste i poesitrenden
är de som gör att folk inte längre gillar poesi
men bara den nya trista medeltiden 
för det finns antikvariat
med guldklimpar i

för i kulturvärlden kan aldrig kvalitet förtryckas
men i förlagsvärlden billig kvantitet upptryckas


LPWJ 01/06/11

se länk:

Olle Wästberg om en pjäs om kulturförtryck på 70-talet (och nu) som inte gjorde/gör det hippiefritt direkt i Sverige...snacka går ju...om frihet




Övriga genrer (Aforism) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 490 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-06-01 18:31



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Värt att tänka på.
2011-06-05

  L Patrik W Johansson VIP
Den kom av att det mesta på fronten här är om skrivande istället för att skriva

och även hur förlagen väljer lyrik

"så många skriver det är så synd vi inte kan trycka dem"

det beror ju på att de gillar en viss smal genre eller kommersiell där det inte passar

bilden är en animerad marigold

som i texten marigold men den bilden är en "riktig" ringblomma

Be well,
LPWJ
2011-06-01

    ej medlem längre
Tänkvärda ord. Otroligt vacker bild.
2011-06-01

    ej medlem längre
Ligger mycket i dina ord här!

"för i kulturvärlden kan aldrig kvalitet förtryckas
men i förlagsvärlden billig kvantitet upptryckas"
2011-06-01
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP