Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En önskan

Jag har en dröm, 
en outsläcklig törst,
evig längtan,
ett brinnande ljus av hopp,
en önskan.

Jag vill känna mig älskad.
Perfekt som jag är i min ofullkomlighet.

Jag är älskad, det vet jag.
Men jag vill känna det i varje liten cell i min kropp.
Jag vill bada i kärlek,
omslutas av ett oändligt hav av ljus och värme.

Just nu är jag mest avtrubbad och sval.
Kärleken finns runt mig, men inte inuti.
Inuti är det mest grått.
Det är min egen kärlek till mig själv som saknas.
I dag vet jag knappt om jag ens tycker om mig.
Hatet och självföraktet är dock borta, alltid något.
Men jag vill ha mer än så.
Känslorna har mute-knappen påslagen.
Kärleken ligger i träda.
Fröna är väl inkapslade.
Jorden är torr.

Du kan inte rädda mig,
du kan inte göra ett endaste dugg,
bara maktlös titta på.

Iaktta denna bleka skugga av vad som kunde varit Jag.




Fri vers av Magnus P.
Läst 237 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-06-02 17:08



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Stark text som träffar med besked!! En sådan önskan kan bli verklighet - men det kan krävas mycket jobb och tålamod. Varför inte börja nu? Om denna text handlar om dig själv så vill jag bara säga att du är lika unik och speciell som alla andra. Lär man sig tycka om sig själv med alla de fel och brister men ÄVEN fördelar/kvaliteér man har öppnar sig många nya vägar. Men beroende på vad man upplevt i sitt liv kanske det inte går på räls - men wow vilken skön känsla den dag man känner skillnaden!!!
2011-06-02

  filosofian
Oj vad den här stämmer in på mig just nu. Så bra och jag känner igen mig, vill känna kärleken överallt. Bokmärker den här.
2011-06-02

    ej medlem längre
Ja fick tanken av att läsa detta att
när man hamnar i denna känsla eller
bristen på kärlek till sig själv kan man
göra något för att visa sig själv att man
älskar sig, precis som man även i handlingar
visar andra att man älskar dem.. exempelvis
att man vilar när man behöver.. tränar
äter bra.. Kanske något extragott, i belöning
efter hårt arbete osv! Jag tror många missar
att man kan älska sig själv genom handlingar
också.. och ju mer man lyssnar på sin kropp
och sitt inre, desto mer kärlek ger man ju sig själv..
osv.. Visa sig själv respekt å olika vis..
2011-06-02

  mickech
Riktigt bra diktat!!
2011-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Magnus P.
Magnus P.

Mina favoriter
Snart är bördig jord