Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så gott vi kan

 

Om du såg mig nu
skulle du se mig
då?

om du hörde mig nu
skulle du lyssna?

om du kände mig nu
skulle du känna efter?

eller skulle du bara
se och uppleva det
du vill

bara lyssna på
vad du vill höra

skulle du bara
känna efter det
som gynnar dig
själv

vi är människor
med fel och brister

men vi är även
människor med
kärlek i våra hjärtan

jag skänker nu
kärlek i mina ord,
samt förtröstan
för den som vill
ta emot

vi kämpar för
att finnas till

vi gör så gott
vi kan


 




Fri vers av Janne
Läst 767 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-06-03 11:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Berörande och själsligt närande text känner jag!

Skön att läsa och smälta i sitt hjärta.
2013-01-19

  Bibbi VIP
Så viktiga sanningar.
2011-06-13

  Lena Själsöga Keijser
dina vackra hjärtvingar andas

andas de vita mötenas bön
jag möter dig utan mina egna bilder

... ofta sägs det så gott det går så gott vi kan..
och det gör vi förhoppningsvis... jag ser ordet gott och ser godhet
däremot så gott vi kan... min upplevelse är att det är milt uttryckt

tack till dina hjärtvingars ord
2011-06-11

  Julio VIP
Janne min vän, du kan skriva du
2011-06-09

  Anna*
Ja, vi gör alla så gott vi kan och min önskan är att bli bättre på att lyssna och se till hjärtat. Applåderar och bokmärker ♥
2011-06-09

  Sofhia Wirström
underbart skrivet, så berörande och kärleksfull.
2011-06-08

  Linda CH VIP
Underbart fint skrivet.
2011-06-05

    ej medlem längre
Rader fyllda av värme med längtan insnodd
i själva livslinjen..
2011-06-03

  Rise Little One
Så sant, så sant!
2011-06-03

  Johan Bergstjärna VIP
Angelägen dikt, fint skriven.
2011-06-03

  Filosofen2
Mjuk text med mycket varma ord. Du viskar nästan, så det inte hörs, men i det viskar du högt också...

"Om du såg mig nu, skulle du se mig då?"
"Om du hörde mig nu skulle du lyssna?"

Behov som bli lyssnad på, bli sedd är så viktiga att vi får dem uppfyllda. Då blir vi lyckliga...


Verkligen underbara ord och de får mig att lyssna och se dig!

Tack för jag får vara din vän här inne!
2011-06-03

  Junitvillingen
Så gott om något!! Det kommer vågor av värme från dina vackra ord...mmm, vi gör nog alla så gott vi kan men mycket vore vunnet om vi blev bättre på att lyssna - inte bara höra, och att se, alltså så där riktigt - inte bara titta. Tack för en tänkvärd dikt!
2011-06-03

    ej medlem längre
Du tar upp om djupaste kommunikation
och att denna ibland kan brista
att vi kan känna osäkerhet om att nå fram
även i mötet med den närmaste.
Att vi ibland vill olika saker, att våra behov kan vara olika.
Fint skrivet om detta ämne!
2011-06-03

  Ninananonia VIP
Ja, man väljer sina tankar...

och jag väljer helst goda :)


som Gunlög :)
2011-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Janne
Janne