Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om det jag är........


Amatör !

Amatör !

en av dem som stör
är inte "som sig bör"
stökar "i ett kör" !


Amatör !

alltid retar jag några
med mina röda ord
tänder en "borgerlig" låga
ibland en hel hord


Amatör !

har ingen diktutbildning
tror på "ordförvildning"
experimenterar hämningslöst
argumenterar också, kopiöst !


Amatör !

känns bra att vara det
ibland kall, ofta het !
ogillar dem som här mobbar
på dessa jag,oförtrutet, lobbar (¤)


Amatör !

vi är många av denna sort
vissa vill hålla oss kort
men dessa vill jag sparka bort
kanske till Sahara, där är ju torrt


Amatör !

lär jag alltid vara
stolt jag är , minsann
att vara i denna skara
vi har en gemenskap och den ÄR sann !
INGEN ska den heller spräcka
vi SKA dessa proselyter bräcka !

(¤) "Lobba" = (Folkligt) Äldre ord för att spotta på någon.....


----






Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 285 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-06-04 16:21



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Joe Jackson sjöng att han önskade vi alla vore amatörer.
2011-06-04

    ej medlem längre
Det är bra, Mats! Stå på dig - och för oss andras skull! :)
(Har sett vad det rör sig om.)
2011-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska