Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Veckor av döende

En av oss sov på
en madrass på golvet
Den andre i en fåtölj
Den tredje låg
i sin sjukhussäng
och väntade på döden
Sådant var vårt liv
i tre veckors tid

På dagarna lyssnade
vi på musik och
spelade Trivial Pursuit
Pratade mycket
och skojade mitt
i sorgen och eländet

Slutet var oundvikligt
- det visste vi
De sista dygnen
blev den döendes
andhämtning
allt mer ansträngd
Han flämtade och
kippade efter luft
Mot slutet låg han
i ett barmhärtigt
medvetslöst morfinrus

Tidigt en lördag morgon
slutade hans hjärta att slå

De tre i sjukrummet
var mina söner och jag
Vi hade nog aldrig
tidigare i livet
stått varandra så nära
som vi gjorde dessa
sista tre veckor
Det är en tröst
En smärtsam tröst




Fri vers av ghost
Läst 266 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-06-05 13:04



Bookmark and Share


  wildah
Oj den texten var stark! När barnen är inblandade! Om jag bara kunde säga något som lindrar! Skriv så mycket du kan, jag tror att det gäller att sörja och få ur sig sina sorger så gott det går!
Kram
2011-06-05
  > Nästa text
< Föregående

ghost
ghost