Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

IKEA rykten


Man säger att Kamprad är bra
”han skapar jobb”
Man säger att IKEA är bra
”de skapar jobb”

Sant, en gång i tiden så skapade man lite jobb
I Sverige
Men det var längesen, nu produceras nästan allt
Utanför Sverige
I gamla ÖstEuropa och
Asien

Där lönerna är en spottstyver mot
De svenska
Och de har innan dess tagit över de svenska producenterna
Som man vill ha kvar
Det går till såhär
Man lägger ut jobb där
Man ser till att det blir så mycket så de inte hinner med
Annat ö h t

Sen sänker man priserna gradvis för det man köper
Tills botten är nådd
Då ger man ett så dåligt pris
Så de får ge upp
Och har inga andra kunder kvar
För de har gjort allt för IKEA

Så då går företaget ikull
Och antingen så ”tar man över” med hjälp av
Överenskommelser med konkursförvaltaren
Som innefattar skampris och säkert ibland även
Oskattade pengar från Kamprads hemliga fonder
Och jobben som de skapade
Hehe ja ”vem fasen har inbillat er”
Att IKEA skapat svenska jobb?
De har bara skapat svenskfödda utlandsmiljonärer
Och man betalar inte ens skatt i Sverige
Har inte gjort på åratal….
Varken skapat jobb eller betalat skatt
Men kallar sej ett svenskt företag

Kanske är det de som gjort mest för att krossa
Svenska industrier av alla




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 149 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-06-05 17:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO