Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svart förvandling

Kvällen blev till natt

i en oändlig marsch

av tjärsega steg

i kokande asfaltstimmar

mot ett kanske förljuget

löfte om morgonens frihet

 

Intensivt tryck

i stötar

mot kropp

i kropp

gav klåda mot kall

och svettig hud

 

hon lät naglar riva

upp ytan i ett försök

att närvara även i

psyket

 

...så kom gryningen

stickande som

tusen nålar i svedda

ögon urvattnade och tömda

på tro

 

Klockan tickade sitt mantra

i takt till slagen från

kvävande läppar och knuten hand,

som en av alla fimpar mot av tårar vått bröst

slocknar hennes glöd av värdigheten

i det panikslagna ensamma som fötts

under sena timmar av berövad frihet

 

Du förevigt borta,

förevigt någon annan....




Fri vers av Johnjohn
Läst 167 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-06-06 04:07



Bookmark and Share


  sangel
Så oerhört gripande.
2011-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Johnjohn