Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Språkets skog

Orden växer
där solen strilar
genom lövvalvstaket

och når
och gräver
sig ner
i det förgångnas
svartmylla


Orden gror och växer
som gröna strån
ur förnan

till bete

till telningar
av al och hassel
björk och ek
bok och lind

och i gläntlandet
till blommorna:

ord som blir smörblomma
blodrot och hundkäx
viol och gulmåra
Johannesört
och Jungfru Marie Nycklar


Ord söker ord
och skapar meningar
när munnar möts

meningar som fälls
och bilas ur virket
från de större träden

som mäts
och läggs till travar

som förs till floden
den som rinner mot havet

meningar som vräks ner i strömmen
som löper genom landet
där Tiden regerar


Ord och meningar och stycken


Språket som slipas
i fräsande forsar

och når stranden
och vågorna
och de stora ytornas vatten

som är berättelserna
om en sol däruppe

om en skog
av skuggor

om en äng
med blåklockor

om en flod
som aldrig slutar
att sjunga


Ord möter ord
och du blir till
i stunden
när verbet heter

älska




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-06-06 09:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Orden löper som ett vattendrag mot sin källa..
2011-06-07

    AA VIP
Fin ton i texten.
2011-06-06

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
En härligt skön takt och känsla denna text.
2011-06-06

    ej medlem längre
Jag kan inte göra annat än känna
en förunderligt stor respekt
för dig som diktare och person.
Vilken stor poet och tänkare du är!
Vackert! BRAVO!
2011-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP