Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

på uppmaning... 




När livet stod i blom

När mitt liv skulle stå i blom

var jag uppslukad av tystnad

om jag var uppslukad

eller

om det ljudlösa bodde inom mig

vet jag inte 

Jag hade inga ord, inga toner

som flätat samman min själ

 

Jag var som en blek klippdocka 

i en byrålåda av ljus björk

beige till färgen som försvann

in i björkens ljusa nyans

 

Livet gav mig färg

så småningom

När sorgens fåglar 

flög över mitt huvud

och lät en svart fjäder dala

 

Med en svart fjäder i handen

gick jag... framåt... ett steg i taget

 

En ton föddes inom mig

värmde mig 

den födde min röst gav mig ett språk

 

Nu har glädjens och sorgens fåglar

flugit över mig och jag går framåt

Jag förstår nu och ser meningen

sorgen drabbar mig inte

inte glädjen heller

det är en melodi som jag fått

jag skall göra sånger av dem

de röda och svarta fjädrar

som jag bär i min hand

 

Livet gav mig färg, ord, ton

 




Fri vers av Maiah VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-06-08 07:23



Bookmark and Share


  Anna*
... och många fler färger ska det bli allt eftersom känslor föds och blommar ut i livet ... livet blir allt rikare och mer härligt ... det unnar jag varje människa =0)
2011-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Maiah
Maiah VIP