Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänk er en psykmottagning någonstans i Sverige, där patienterna får en FUNGERANDE behandling MOT neuroser, tvångsmanier etc, etc ... En UTOPI ! Önskar bara att ansvariga sjukvårdpolitiker och höga psykansvariga läste denna...


"Psykparadiset !"

Psykparadiset !

här snålas aldrig !

Psykparadiset !

här satsas på patienterna !
bort med alla pillren
en fungerande behandling !


En avancerad
terapi
gott om kuratorer
med stort engagemang
däri
och anslutna mentorer


Inga
amatörmässiga AT-läkare
som började studierna "igår"
inga pillertrillande "kväkare"
som "strör salt i öppna sår "


Utan engagerade idealister
involverade utopister
som "bryr sej"
ger sig ej !
lyssnar på sina
kunder
pratar med dem
långa stunder
skriver ej ut
beroendeframkallande
jobbar i stället
"översvallande"
tänker på
Florence Nightingale:
"She was not for sale"


Jag VET att jag drömmer
men aldrig jag glömmer
den passiva förvaring
som råder just nu
pga "besparing"
sprängs hjärnor itu !
Vår psykvård ett skämt
säger jag förgrämt !
NÅGOT måste hända !
SLUTA att mänskor skända !
NI gör dem till drogberoende
och passiva "inneboende"
på era "fattigmanshotell"
nu slut på allt skäll
VAKNA någon gång
från denna "svanesång" !


-----






Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 282 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-06-08 16:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska