Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag tycker vi har det nästan lite för varmt nu...pratat med mina väninnor som tycker detsamma. De sitter i skuggan och svetten rinner.


Tar livet av mig

Denna värme tar livet av mig
vi gamla blöta damer
med svett under armarna
och fett runt tarmarna

Vi undviker solen
tar nog båten till Nordpolen

Men hur skulle det se ut
med tusentals fastfrusna
kärringar i isen
som ej har hunnit torka sig
sen medelålderskrisen
så de var blöta då de kom

De levande väsen
de djur som där bo
skulle förmodligen
inte sina ögon tro

De skulle nog springa
all världens väg
de djuren
de kommer sig alltid iväg

De är ej så dumma
så de fryser fast
De springer för livet
som isen den brast

Jag stannar nog hemma
det är allra bäst
solen går ner
till kvällen kommer fest

Så det är väl bäst
att ta på min flytväst
och dra ut på sjön
och vänta på snön

Den är inte långt borta
norrlandssomrarna är korta




Fri vers (Fri form) av Anita Brännström VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-06-11 11:34



Bookmark and Share


  Sofhia Wirström
vilka härliga rader, de fick mig att le. Men så sant, värmen var igår bra varm.
2011-06-12

  thyra
Tack för dessa härliga rader som jag känner stor igenkänning i :)
2011-06-11

  Alva Johnsson VIP
Berikad med en stor portion
självironi kommer
Du att klara Dig galant
2011-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Anita Brännström
Anita Brännström VIP