Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I handen....

Handen
den höll hon hårt sluten
sluten runt det som hon höll i

I den fanns allt hon behöver
det av betydelse
allt hon någonsin kommer att behöva
det är bara en sak kvar nu
något hon behöver göra

Vågar hon öppna den
öppna sin hand
frågande blickar hon inåt
vad ska jag göra??
Vågar jag?
Vad kommer hända??

hon lyssnade
försökte höra
finna råd
finna ro
svaren hon ville ha
de fanns
fanns där någonstans

finger för finger
sakta
vaksamt
försiktig
snart hela handen
öppen

Svaren de finns där
där ligger allt hon behöver
livet i hennes hand
oändligt oförstörbart
ousägligt underbart

Öppet för att levas
Andas
Allt i en hand som är öppen för livet
levas
upplevas

Så hon behåller handen öppen

givande
mottagande

dansande livet till mötes
beträder hon livets stig

en stig beströdd med gnistrande ädlestenar
reflekterande lyckan i hennes själ




Fri vers av Anira
Läst 198 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-06-11 20:12



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
händer är
vackra berättarljus
2011-06-13

  Mona Drugge
I handen en fin längtan.
2011-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Anira
Anira