Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns en tystnad & ett mörker som vi alla delar

nån har råkat komma åt pausknappen
stan har frusit
& blivit en glaskula
i rymdens julgran

ständigt denna känsla
att någon, något iakttar oss
fast ingen ser oss

på samma sätt som ingen såg
Svullos tårar
bakom skratten

himlen hänger över oss
samtidigt som den hänger under oss
på andra sidan jorden

det finns en tystnad & ett mörker
som vi alla delar

hjärtat är
ett litet rött paket

& kärleken är ett rött lejon
med vita kedjor
som väntar på att släppas fritt
känn hur det ryter,
rycker & sliter

snöflingorna hänger stora & vita i luften
ovanför frusna världsdelar & frusna kroppsdelar

i himlens tak hänger de & väntar
på att få kasta sig handlöst ner
framför våra frostiga ögon

- lysa upp

varje människas ansikte
kan lysa upp ett mörker

& årets julklapp är inget pokerspel
nej, årets julklapp
NEJ, alla tiders julklapp
är de små röda paket vi bär inom oss
det gäller bara
att våga låsa upp de vita kättingarna
lätta lite på tyglarna

kom, lägg ditt öra mot din grannes bröstkorg
stanna nära & hör besten där inne
krafsa mjukt mot bröstets insida
hör hur lejonet purrar oss till sömns




Fri vers av Bill Larsson VIP
Läst 661 gånger
Utvald text
Publicerad 2005-12-29 23:58



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
eftersom en annan gillar till läsaren talande texter så gillas även denna och förtjänar således även denna fyrtal i rosor
2009-09-28

  Emma-Kajsa
Fängslande!
2006-02-16

  AC
"nån har råkat komma åt pausknappen..."

Ja, det är ju märkligt att det ursinniga snöovädret utanför fönstret ändå känns så vilsamt, som om man pausar, väntar, kanske på att en best ska krafsa sig ut nånstans? Ja, varför inte. Spännande bilder.

Kul att se dig här, Bill.
2005-12-30

  madinsane
riktigt snyggt.

'stan har frusit
& blivit en glaskula
i rymdens julgran'

och

'hjärtat är
ett litet rött paket'

och hur himlen hänger under oss
på andra sidan..
2005-12-30

  mysanpysan
fint

"alla tiders julklapp
är de små röda paket vi bär inom oss"

och detta stycke

& kärleken är ett rött lejon
med vita kedjor
som väntar på att släppas fritt
känn hur det ryter,
rycker & sliter

tycker om liknelsen

"lägg ditt öra mot din grannes bröstkorg"

många fina varma meningar ord du kommer med här!!
2005-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Bill Larsson
Bill Larsson VIP