Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Osammanhängande haikuserie.


Haiku

*

Lövet i handen
låter sina livslinjer
vila på mina.





-------------
Åldrandet
-------------

Fast jämnåriga
- träden sträckta mot himlen,
jag böjd mot marken.





*

Lövet i fickan.
Drömmen att bära med sig
sommaren till höst.





-----------------
Återkomsten
-----------------

Alla dessa berg
som plötsligt blivit kullar.
Barndomens skolgård.





*

Vitt, kallt, öde, tyst.
Här finner jag den - dikten!
På vinterstranden.





------------
Spotlight
------------

Under gatlyktan
en kägla av ljus - en scen!
Alla går förbi.





*

du tar upp myntet
från den dödes hand, stoppar
i automaten




Bunden vers (Haiku) av Bill Larsson VIP
Läst 989 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-03-29 02:06



Bookmark and Share


  aol
Verkligen fina haikuer
2014-07-16

  Fuyoh
****
i mästarnas fotspår
finkammar jag trädgården -
är detta rätt väg?

****
Den första är ju dokumenterat en vinnare - mycket bra!
...gillar även spotlightscenen - folk har väl scenskräck!
/Magnus
2009-11-20

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Spotlight, återkomsten och mynthaikun finner jag ha en laddning och något som dröjer sig kvar. Övriga känns mer likgilitiga på mina strängar.
2008-06-12

  NågonAnnans
vackert!! helst den första \"Lövet i handen
låter sina livslinjer
vila på dina\":) Du är duktig!
2008-05-02

    Ola L
snyggt,fastnar speciellt för den första.på linjen barndomens skolgård\" såg jag hellre något annat.
2008-03-29

  Lena K Nilsson VIP
Fina haikuer!
2008-03-29

    eva m h
Fina!
2008-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Bill Larsson
Bill Larsson VIP