Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skymningslandet

I skymningslandet vandrar tanken
Möter mörker och ljus utmed vägen
Stråk av gnistregn strilar bitvis
Sjok av skugga täcker marken

Vandring i outforskat landskap
Väglöst
Okänt
Ändå känns något eller kanske allt igen

Som om jag vandrat stigen förut
Som om någon visat det igenkännbara
Som om allt är samma skymningsland

Planlöst faller stegen vidare
Mot nästa krök
Nästa kulle
Och dal
Där skuggorna djupnar

Vägen jag vandrar
Tidvis utan sikt
Men alltid vidare
I samma skuggornas dal

Tills kanske en dag

Gryningsljuset landar på min stig



©Susanne Angelöf




Fri vers av sangel
Läst 294 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-06-13 07:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sangel
sangel