Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dansar med döden

Nålen pekar stadigt högre
Kurvan närmar sig i rasande fart
Pressar lite till
Lite till

Skymtar mötande
I ögonvrån

Skogen omsluter strecka för strecka
I allt högre hastighet

Tömd på tankar
Ser bara rusande vägen slukas glupskt

Lite fortare
Lite till

Känner djuret forsa ner från vänster
Sekunden hänger evigt i rymden

Allt blixtrar glasklart
Går oerhört långsamt
Och vidunderligt snabbt

Älgens nos mötte rutan
Fem centimeter bort


Dansande åt varsitt håll
Lekte döden för en stund med oss båda

Dansen med döden med livet i behåll
Ingen kan över livet råda


©Susanne Angelöf




Fri vers av sangel
Läst 254 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-06-13 11:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sangel
sangel