Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kurbitskrans

Jag binder av orden en ljus kurbitskrans
och lägger den sen i ditt knä
Du skrattar åt ordföljdens solklara glans
som i sång vår kärlek ska klä
I dag ska du dansa till dessa min man
i springdans i fångdans så brinnande grann
I dag är du bjuden av hustrun till dans
där kärleken sjunger så sann!

Nu håller vi takten till Spel-Håkans låt
som för oss i dansande sväng
och solen som skymtar från björken häråt
blir strålar som bjuder till äng.
Nu rör vi oss kindande, böljande fort
mot lill-turen, full-turen, kull-turens port
I natt ska vi somna i midsommars famn
när natten den landar i hamn.










Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-06-18 07:16



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Vilken fin text Ewa, jag har en klump i halsen av rörelsen..
Så mjuk precis som sommarnattens dröm.
Kram
2011-06-18

  Delilah Juno VIP
En sån härlig midsommarstämning och med passande dansande rytm ! Originellt ord "kindande", som jag aldrig hört. Är väl kind mot kind kanske? :)
2011-06-18

  Minkki VIP
Trevligt genomskinlig - glad midsommar med dans!
2011-06-18

  Lavinia Röd
Fantastiskt!!!!! Vilken underbar läsning. Perfekt rytm och rimfläta med härliga sommarassociationer. Bokmärker på studs och applåderar. Bra jobbat!
2011-06-18

    ej medlem längre
helt underbar text!
..må läsa MER hos dig..
då det påminner mig om
Dan Anderssons texter..
alltmedan rört av en kvinnas
intelligens.. jag blir överrumplad.

bokmärkt. är du.
2011-06-18

    ej medlem längre
Fin med lite dalainspiration...
2011-06-18

    ej medlem längre
fint och på rim - bra
2011-06-18

    ADI Nehlin
fin, varm...underbar text
2011-06-18

    Maria Malm
Helt ljuvlig, fint flyt och härlig känsla förmedlad.
2011-06-18

  Alva Johnsson VIP
Riktigt, riktigt fin.
Härligt flyt.
2011-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt