Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Insp. riverdance - The countess Cathleen/Woman of the Sidhe




river ris skrapar sten

 

solens orangea letar mellan gran

 

 

 

över hägnet benens sken

över ängen dimman och hon
en dans med dova förtecken

 

över bäcken med ett hopp

 

 

in i skuggan
ner genom skogen

 

och stigen
som en snok

 

 

där ingen gått efter daggen
slingrar sig sena strålar
i hängade droppar

 

(jag tog genvägen över ängen
trots dina ord om att följa vägen)

 

under fotsulorna
risbackens blåbär 

 

spetsens fransar med barr
på underkjolen

 

vindsuset rasslet 
den snabba andningen

 

stenarnas skärande

 

håret kådan
gråstammarnas skuggblinkningar

risets rivande på krönet

glänset längst bort

 

 

hennes vilosten
(hur var det hon sa:
vänd dig mot söder
lägg ryggen mot
händer mot norr
lägg handrygg på lavan)

 

fort for den förbi

tanken på stenar

 

 

inte nu inte nu

 

 

nedgången vidare mot
bergets brant 

tallarnas kronor brinner
uppifrån

ner och vänder sina sotiga

 

till svarta tak

och hon springer
på stigens smala under

 

inga stenar

 

inga stubbar

 

inte nu inte nu

 

 

 

kjolen trasig
fötterna blodiga

 

aldrig mer en kväll på dansen
med fel måne

 

 

och där framme
där var älven

 

hon hade rusat över berget

 

 

återigen

 

mot samma älv

 

åter igen

 

 

men denna gång
ensam

 

 

och stannat

tills solen gått ner

*

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 139 gånger
Publicerad 2011-07-11 05:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri