Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vattenbrev

Skriver i gryningsvattnet
det långa brevet
till nyckellandet

om natten som varit
som farit igen
till andra sidan
av jorden

om dagarna
då himlen är tidiga blåbär
och fullmogna solrosor

om modet
och vemodet
de två sidorna
av att vara

om mörkret
och om åskan
långt där borta
där bergen börjar

om skrattet
när regnet kommer
och bäckarna flödar
och det som är törst
får...

...får leva vidare


Skriver mitt brev
tvagad och skrubbad
med spetsen av mitt finger
i denna yta
som ständigt finns här

Och jag vet
att mitt brev är långt
långt som vasshavets
flätverk av rötter
längre
än orden själva

och jag vet
att det rinner
till alla stränder

där du finns
som ser
att läsa det

du som nuddar
gryningsströmmen
med seende fingrar




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 695 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-06-16 07:21



Bookmark and Share


  Lajos-Toth
Vilken underbar dikt! Såg titeln o var tvungen att klicka o läsa!
2011-06-17

  Aisha VIP
mycket vackert!
2011-06-17

    ej medlem längre
Så väl du lyckas hålla stämningsläget här - alla smaker och bilder bildar en ljuv enhet.
2011-06-17

    ej medlem längre
Wow! Bokmärkes o blir favorit! Denna vill jag läsa och begrunda många gånger! Vilken poet du är!
2011-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP