Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några korta, med adress till det politiska etablissemanget ....., elakt så det förslår... Knyter an lite till gårdagens riksdagsdebatt...


"POESIPOLITIK !"

När REINFELDT mot väggen ställs
och det om fattigdom skälls
då lyssnar han alltid
på rik ,ej på fattig
arbeta bör man
om inte så dör man !



JUHOLT vill leka Nato-soldat
i Libyenfrågan är han så flat
halvdana mesyrer han accepterar
bombningar han legaliserar
neutralitet finns ej längre med
här slickar han och Freddan (¤) samma sked....



ÅKESSON spelar "SAP-musik"
borta är all "SD-mystik"
ligger lågt med "anti-islam"
försöker dölja "rasse-gam"
bråkar mest om skolavslutningar
"tomma tunnor" blir dessa "skjutningar"..



"MAUDAN" talar om kvinnans kamp
framstår mest som "Högervamp"
vill krossa den offentliga sektorn
sätter på vänstern "Satanshorn"



HÄGGLUND verkar desperat
slänger ut klyschor så kavat
kammar noll i poänglistan
han är ju så himla trist,han..



OHLY talar till tomma salar
blek är bara förnamnet
ingen hör när han talar
blir mest "tomma skramlet"



BJÖRKLUND orerar , med skärpa, om skolan
har idéer med substans
men med den tveksamma friskolan
trubbig blir hans "läro-lans"
ut ur "huset" måste "skatteparadisarna"
sluta att göda dessa fisarna !



FRIDOLIN leker miljöprofet hela dagen
predikar så han får ont i magen
har stött sig förr med facket
måste sluta med "antifacksnacket"
för facket är den svages stöd
hjälper oss ännu med "dagligt bröd"
annars, Gustav, blir ditt sociala patos
mest påminnande om äckligt matos


Nu har jag berättat om denna lekstuga
som kallas Riksdagen, officiellt
och INGEN av dem kan riktigt duga
DÄRFÖR, på dem, jag nu har skällt.......

(¤) :"Freddan" = (Icke-officiellt) "smeknamn" på landets nuvarande statsminister , Fredrik Reinfeldt....

---


















Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 231 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-06-16 11:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska