Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuld


En skälvning och ett ord
är bundna tillsammans
och skuld är mitt samvete
till dig.

I avvaktan och alltid med fördröjning
reagerar jag.
Aldrig utan att rannsaka
mig själv,
inför dig.

de tysta stegen,
de få orden,
de korta andetagen
är alltid till dig


Ska jag välja att gå baklänges
för att mina steg aldrig ska leda
någon annanstans,
än till dig?




Fri vers av Hedda
Läst 426 gånger
Publicerad 2005-12-30 14:12



Bookmark and Share


  rebecca d VIP
Ska jag välja att gå baklänges
för att mina steg aldrig ska leda
någon annanstans,
än till dig?

!!!! fint
2006-01-06

  Per Rydberg
Dina ord i skarp relief är mjukt tilltalande. Du andas kärlek men talar om skuld. Vackert och sorgligt så att jag nästan gråter!
2006-01-05

    ej medlem längre
Den här dikten känns mycket välbearbetad, den är djup, man vill läsa den flera gånger för att alltid hitta nya saker, du skriver lika bra som alltid
2006-01-05

  Propella
Du hänför mig. Dina texter är som magik - jag får inte nog.

"Ska jag välja att gå baklänges
för att mina steg aldrig ska leda
någon annanstans,
än till dig?"

vad kan man säga? Underbart.
2006-01-03

  Rublev
Diktjaget bearbetar det förflutnas närvaro.
Diktduets skugga (skuggor?) värmer hennes rygg,
och ger en trygghet som både söver och oroar.
Att veta och kunna, men inte dra ut sitt livs riktning
längre än att hon når den med böjd arm...
Så bromsas uppbrottet, och kantrar
till en långsamt vridande rörelse
som gång på gång låter sig vaggas av skuggan...
2005-12-30

    Cajsa
Bra dikt om skuld!
2005-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Hedda