Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av: <a href="http://www.youtube.com/watch?v=QBWASkz5p0g">http://www.youtube.com/watch?v=QBWASkz5p0g</a><br>


Ruzica-En svart melodi

 

 

Vägen lerig

Snårig

Rosor röda river

Blodet mitt

Hett 

Taggarna vassa

som livet mig lärt

 

Violinen spelar med vindens orkester 

Trolsk sång bedjande: 

Min kära, rosorna doftar outhärdligt

kväljande utan dig

Vänd tillbaka! Lämna inte mig!

 

Tonerna lockande

Själen min kännande

Längtande, älskande

Drömmande

Min vandring genom 

Rosornas dal

Plågsamt behaglig

 

Tillbaka i hans famn

Törnekronan

pryder 

mitt flätade svarta hår

Min Gud förlåt mig!

Faller tillbaka

i stickande busksnår

Hjärtat perforerat av dödande sår

 

Famnar av rödaste rosor

kantar min sista vilostad

Tack min käraste för all den kärlek du gav....

 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Linda CH VIP
Läst 718 gånger och applåderad av 23 personer
Utvald text
Publicerad 2011-06-17 22:44



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
Förutom Bärnsten fastnade jag för den här

tycker den passar bra som avslutning på den här veckan av Vackerhet och att folk kanhända fått upp ögonen för att det finns lyrik här

Be well,
LPWJ
2011-08-21

  Zelogath
Hur många gånger har man inte försökt vandra bland rosor
Omfamna dem
Men alltid stucken av dessa taggar
Vi gör oss ändå ett nytt försök varje gång
För det är ju så vackert
2011-07-03

  Lena Själsöga Keijser
ibland
ofta är det svarta outsägligt vackert
och din vackra pensel målar det svarta vackert

min upplevelse är
att

genom dig
ljusnar det svarta
2011-06-20

  Anna*
Svart men vackert ... En tagg i taget avlägsnas och tillåts läka så blir det också en kärleksfylld morgondag =0)
2011-06-20

  Aftonvännen
Med ett driv som river med rosenröda naglar
2011-06-19

  Ninananonia VIP
Berörande dikt...

mycket vackra ord
sammanflätade
i en svart melodi...
2011-06-19

  Heikki Hellman
Lyckan blommar ofta i drömmar! Du skrev "sjukbra" och mycket romantiskt! Jag undrar hur kan du vara om och om igen så produktiv på ett fängslande sätt?
2011-06-18

    ej medlem längre
Oj, denna var ovanligt oväntat svart, i relation till dina övriga dikter. Hoppas att du är ok...
2011-06-18

  Svartsilver
väldigt vackert
2011-06-17

    ej medlem längre
Superbt! Bokmärkes
2011-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Linda CH
Linda CH VIP