Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blötmyrsnatt

Hjortronblöta
dimman
viskar

kom

och följ nu
mörkerstigen

kom

till doftland
och till tuvland

kom

och plocka
vita blomman


Töm ditt mod
i porsens
blöthål

vila naken
mitt i
månljus

bränn
din dag
i nattens glödkol

kom

och bli
ett träd
vid myren


Dimman viskar
om ett möte

mitt i
vilda landets
vidder

mitt vid tuvan
där det växer

hjortrongull
för den
som törstar


Och vid tiden
när det skymmer

ropar det
som mest

i skogen




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-06-18 05:18



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Njutningsbar folkvisetonistisk modernism - tyckte jag - att jag/du fick till det ... :)
2011-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP