Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nya vindar

Molnen blånar

och jag vet
att det är sagt
förut


Vinden
som nyss lekt
i björkarna

är gammal nu
och måste vila

för natten kommer

när andra makter
rider genom byn


Du tror
att den som bär
mitt namn

står stadigt
i svartmyllan

med rötter
naglade med urtidsjärn

med drömmar
som har gränser

och med mål
för vandringarna

genom ljusa nätter
och nätter
under månen


Du tror
att den
som en gång blivit

också alltid
förblir

att tigern aldrig
mister sina ränder

och lejonet
aldrig
sin man

att den
som tillhör
denna by

denna värld

är malm
och klippa

hus och hem


Du tror
att det jag skriver
är ristat i hällen

och inte
i sjöns vatten

och att
dröm är dröm
och kropp
är kropp

och aldrig
mötas de två


Och jag vet inte

och kanske
har du rätt

men det rider
andra makter
genom byn

och tigern ryter
om än
på avstånd

och lejonet
jagar
med och utan man

och molnen blånar
och växer
och drar
på vandring

och vinden
blåser inte
samma melodier

som alltid
förut




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-06-18 22:42



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Suggestivt och ödesmättat ...
2011-06-24

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
En sak är ständig - förändringen.
2011-06-19

    ADI Nehlin
fint skriftat..gäller att inte ta allt för givet
2011-06-19

  Elaine.S VIP
Förändringens vindar...det tar ett tag innan man förstår dem, innan man vet vad de betyder, innan man vet om bör stå emot, vända sig om, eller låta dem leda mot något nytt. Så läser jag dina ord om vem man är för sig själv eller för någon annan...men också vem man vill vara...att våga något nytt eller välja det man vet och känner.
2011-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP