Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skriven i orginal på spanska, detta är översättningen. Skriven i Alicante 2006.


Månen

I den svarta natten under silverdroppens pulserande slag
slår rosenknoppen sig fri med sina kronblad.
Som ett öppet sår i vittsippans rike är rosen inte längre ett barn.
I en bädd av silver vilar månen i lätta andetag.

Hon vandrar längs bäcken och i skyn skiner månen i silverfärg
full pulserar den ut sin kraft och hon anar den in i sin benmärg.
Hon sväller i månens egna magi och hon vilar i ljuset

Tystnaden täcker varje yta och bara hon kan höra suset.
Nu när själarna har kommunicerat har hon förstått
att månen genom henne med sin lava fått sitt utbrott.




Fri vers av Lyricanna
Läst 212 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-06-18 23:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbart vacket. Kram Indiana
2011-06-23

  Maha!
Man drömmer sig bort en stund. Lugnt och stilla!
2011-06-21

  Dilsewat
Som en lätt beröring men med stor kraft fylld av mystik och skälvningar.
2011-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Lyricanna
Lyricanna