Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gråspår

Kan en skog bli ynklig

trots sin storlek
trots sitt mörker

kan en björn
mista modet

en varg spårsinnet

ett fält av ängsgräs
högt däruppe
där korna en gång betat

sloka
och blekas
och mista sina dofter?


Kan visan
som levde
i bergen

faktiskt ha lagt sig
till ro
för att dö

efter år
och tider

efter vandringen
mellan munnar
och öron

och dansande kroppar
på loggolven

och närheten
i varandra
i sommarsjöarna?


Kan den visan
glömmas
och gömmas

och begravas
under det döende
fjolårsgräset?


Vet inte

men tystnaden råder
därute

och spåren av vargarna
rinner bort

i floderna
från himlen

och visan grånar
någonstans därborta

där skogen
tar vid





Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-06-19 21:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fantastiskt formulerat om alltings förgänglighet (fast jag tror nog att den gamla visar lever kvar, så länge människor alltjämt lever på landsbygden och/eller intresserar sig för den)
2011-06-19

  Elaine.S VIP
En lite sorglig och uppgiven dikt och så känns den ödesmättad...som många livsfrågor om en tid som inte är som den varit. Den väcker tankar också om vad vi gör...
2011-06-19

    ej medlem längre
Suverän.Du skapar vyer med dina vackra ord så här en Värmlandsafton.
2011-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP