Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här är inte en dikt; det här är att tänka i skrift, oredigerat.


X2000 Stockholm-Nässjö juni 2011

Och till ingen kan jag säga:
revor, rännilar, handleder
att riva myggbetten tills blodet
för att oskyldigt, ingen skall förstå
att kalhyggen, att kaninögon
sjoken av hundkäx, tågmötets
stillhet, ett regnmättat ögonblick
dimmorna som driver över fälten
vilsna nattflyn, irrblossdrömmar
hur du vandrar nätterna igenom
klär i lakan och årstungt damm
alla kvarglömda möbler, alla lämnade
drömmar som små nakna djur
sveper in, sveper bort med vinden
kattgula fasader, eternitplattor
tårar innanför pannbenet
och att blunda så hårt, pressa undan
att allt blir blått i solen då du öppnar
ögonen och allt är kvar




Fri vers av Grävling
Läst 245 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-06-22 13:31



Bookmark and Share


  danne //
Som föregående säger lågmäld .. Ja den är som en visa som nynnar fram orden kanske av fri vilja " som små nakna djur" härligt språk Grävling..
2019-07-02

    ej medlem längre
Med ett rasande textflöde skapar du skickligt en lågmäld känsla av smygande panik. Jag blir andfådd när jag läser. Det är så jäkla bra.
2011-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling