Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
istället för puzzel


vinkelslipsvals

vinkelslipen
arbetar metodiskt
bort det roströda

fram kommer
blänkande stål

som omedelbart
täcks med flytande Zink

sedan primer
och 3 lager täckfärg

så håller det ett tag

blir det inte slag, skav
eller något liknande
så håller det båten ut

kungsbackaån
lever i sommarvädret

båt efter båt
trängs i den smala rännan
ut mot fjorden

för den som har ögon
syns Hunehals fästningsruin
den gamla spärren mot svensken

sydvästen leker
i trädkronorna
på andra sidan ån

jag slipar vidare
valborg blir
vackrare och vackrare




Fri vers av tom boreland
Läst 261 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-06-27 23:51

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
tjusigt, läste i valstakt inspirerad av titeln, kul!OCh allt såg man
2011-06-28

  lisa"puzzle"svensson
nu blir puzzel nyfiken :) Är Hunehals fästningsruin densamma som Hanhals fästningsruin?
Vackert och levande beskrivet, kan känna doften av färg! Hoppas vinden har lagt sig...
2011-06-28
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland