Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

..och jag som gillar avklippta vantar..




att kasta sig handlöst

 

*

som att ta av hjälmen
i ett barfota lopp
för att inse att man rusar på glas

 

mot en bergvägg

 

vi har händer

för att kunna känna skillnaden
på handlösa fall

och handlingskraftiga val

 

att kasta sig handlöst huvudstupa som bortbyting
i övertygelsernas värld
är faktiskt bättre för handsk-kontot
än för tivoliintäkterna

vem behöver händer
när det händer där händer inte behövs

vem vill

känna trygghet där ingen trygghet kan finnas 

 

händelser händer ju
bara för att vi har händer

att ställa till saker med
och sen gömma dom

 

(har inte gjort nåt)

 

för att sen kasta oss handlöst
utför

 

i nästa handling

*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 184 gånger
Publicerad 2011-07-05 20:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri