Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

gräva sitt tidshål är att reboota förhållandet mellan då nu och sen till ett o-nu för att se sen att gränslösa tidspåverkningar gör inga dåliga samveten möjliga? (uttänjd tanke.


håll tiden (utanför)

 

 

 

*

dina klockor lyder

under dina lagar

 

jag lyder ej

beklagar det snaran där håller

 

timmar med alarmröda konturen

minuter med snabbdöd och i buren längst in

 

sekunder med andnöd

 

som du fäller mig med ord

 

fäller jag tid med bröd för mödan värt

bakat på tidlösa plåtar

 

och med magen mätt

behagar jag bara justera för jetlag

i mina trollegs för rätt vägs strävande

 

vävande nästa historia

under regnen jag dragit ner

 

sen vänder jag timma ner likt

jag vände mjöl mot gräns

och trycker den genom

 

utanför

till väl formad sfär med svampens form

 

(tidens norm trattad)

 

och låter den gräva själv

 

 

medan jag svävar över min barndoms älv

och ser dina hål

 

ofärdiga

 

hittar dig grävande

hävande tid hit och dit

 

(där kryper gamla sekunder omkring
så jag sular om
klackar om och slår sen i tak det som blir över
min baktids framtid med dig

 

i ett gränslöst nu

 

bävande)

 

med älven kraft

 

 

du behöver bara

ställa om dina klockor

 

till Ben H(o)ur

så där som glasen vänds enkelt

på en predikstols sarg

 

från 1100-talet

 

med vänster hand

 

sen dra din tid baklänges

genom mig och genom valen

 

 

som dået vändes

kändes sanden vid stranden

bändes banden

 

tills bristning bröt en stig

för framtids klockor

 

och glasen spricker för både sjömän

och präster

 

 

 

och aldrig mer

är vi mer här

än här

 

just nu

*

 

 

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 304 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-07-06 21:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri