Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vid pennan : Mamman, Elisabeth Cecilia Björnbärsbäck




34:e juni ur Familjen Björnbärsbäcks Bärplockarbok

 




fredag 34:e juni



okristeligt hur de far omkring
hela manfolket här i familjen
för en handfull försvunna smultrons skull

som om byn vore vilda västern smyger de rådjur
och ryker feber, får reda på hur bären
förbannatvis sålts som vin i stan

sen sitter de i stugan och spanar
hur allt ska gå i damfotbollen
kvällarna igenom så gott om målchanser

förspiller sig på förklät
ty ens egna händer passat på
å göra sylt av kålrötterna

fick flickans flätor en aldrig skådad smak
springer hon mot grinden ur grinden från grinden
får lov att somra sig begriper jag

som något ur ett Gripe-mysterium
ligger brevet på farstubron
att imorgon börjar gästerna plocka längs våra myrmarker

ska vi dra med märkpenna
över de sextiosju tuvor vi får fridlysa
kan bli särskilt gott om sydamerikaner i år





 

 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-07-06 17:20



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Garvade åt detta med "34:e juni".
2011-07-06
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP