Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här är det min älskling som bestämmer hur historien ska fortsätta - om än baserat på mina alternativ som ger möjliga glimtar. Ni kan gärna fundera hur ni skulle ha valt - men det är hon som får välja tillvägagångssätt.


Grönluvan följer Drakstigen, kapitel 1

 

 

 

Grönluvan strosar fram på sina välbekanta stigar runt slottet. Ännu en aprilmorgon har vaknat, genom kvittrande visor. Vindarna känns ganska varma, längs en halvsolig och duggregnig promenad. Den just fullvuxna damen behåller sin skönaste kappa igenknäppt, över äventyrligt spända bröst. Världen ringlar likt bäcken bredvid hennes blanksvarta skor. Dalgången mellan bergknallarna är redan full av vitsippor. Somliga skimrar rosa som körsbärsblom, och letar man riktigt noga får man se någon enstaka grönsippa. Idag skymtar dock mer än så fram.

 

Där invid grottöppningen sitter en drake, lika vacker som grotesk. Varelsen verkar mer levande än död. Dess lilla käft betar fridfullt av vitsipporna, direkt från marken. Det är inte varje morgon som Grönluvan får syn på en drake, fastän förstås har skett nångång under varje god säsong. Drottningen brukar berätta om betydligt vildare drakar än den här tycks vara. De lyckas icke blott länsa skogen på blommor, utan förmår därtill sätta halva kungariket i gungning.

 

Vad gör Grönluvan nu...?

 

A) Står lugnt kvar och iakttar draken, tills tecken må visa sig på sympatiska eller demoniska drag - huruvida den passar bäst som kamrat eller fiende.

B) Går rakt fram till draken och ber den omedelbart sluta att sluka upp alla vitsippor - annars återstår snart ingen som kan växa.

C) Springer upp längs trätrappan till en bergknalle, varifrån hon känner sig modig nog att vinka till draken - kanske rentav låtsas sväva med sina egna vingar.

D) Plockar ett rejält knippe sippor, och går stolt tillbaka mot slottet, där hon tänker skänka dem åt drottningen, samt delge sitt dramatiska vittnesbörd.

 

 

 

 

 

 

 




Prosa (Fabel/Saga) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 39 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-04-17 18:19



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Kul idé, lite som ”vad tror du att det hände sen?” (Muminboken)
Bra val av l.
2024-04-22

    Lena Söderkvist VIP
Bra inledning, tycker jag.
2024-04-19

  TrollTörnTrappan VIP
Hon tog C det mest lekfulla alternativet!?! Trodde först det tok-komiska i att läxa upp draken, skulle falla i smaken. Men vinka kanske är enda riktigt kommunikativa här... Trätrappan lockar törhända, och någons möjliga flygförmåga?!?
2024-04-18
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP