Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vidare med liktenelegi sker vårens stafettskrivning, genom japanska former som jag behöver öva på i all enkelhet. Fotot taget i göteborgska Slottsskogen (från Belparc på väg till Smålandsstugan) vari min älskade fann ännu ett sätt att smycka sig.


Tavla 2 : Anemone Nemorosa

 

 

 

grön sol redan här,

vårkåta ligger vi hårt

under vitsippor

 

drömsköna plockar vi oss,

ser skuggor snabbt tina upp

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Tanka) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 47 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-04-15 20:11



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Också ett sätt att fördriva kylan. Kreativt, på min ära. Trevlig dikt blev det också.
2024-04-16

  liktenelegi VIP
En mästerlig tavla av när våren möter kärleken!
2024-04-16

  Gunwale VIP
Vakttorn? Menar du klocktornet?
2024-04-16

  Gunwale VIP
Är man så liten att man kan ligga under vitsipporna, så ser förstås solen grön ut genom alla dessa sig utbredande vitsippsblad. Sen avverkar ni dessa stammar (som är ni själva), och så värms marken torr där!
Ja, eller också ligger två människor i en vitsippsbacke, och så låter vi ”plocka” betyda något annat?
2024-04-16

  TrollTörnTrappan VIP
Tänkte först tagit Norrbotten som uppföljare till hennes Småland, men den verkliga våren härnere ville ges gestalt.

p.s. Sedermera märkte vi också hur det gamla vakttornet av träpanel håller på att restaureras - så ugglan som håller hus under taket måtte ha svårt att bo kvar?!
2024-04-15
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP